keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Dokumentaristin Työ

Äidinkielen työkirja s.10 tehtävät:

1. a) Kyllä, koska tekstissä dokumenttielokuvan ihjaaja Virpi Suutari mainitsee, että hän käyttää todellisia ihmisisä, joiden on pystyttävä jatkamaan elämäänsä normaalisti dokumentin jälkeen.
b) Koska sillä pyritään tekemään myös näkymättömistä asioista näkyviä, kuten tunteista ja muistoista.
c) Pyrkivät vaikuttamaan tunteisiin tiedon lisäksi kuuluvalla omalla äänellä.



Miesten Vuoro

Elokuvan on ohjannut Joonas Berghäll sekä Mika Hotakainen. Elokuvan aiheena on kiertää erilaisia saunan lauteita ympäri Suomea keräten eri elämäntarinoita erilaisilta miehiltä. Elokuvalla ei ole varsinaisia päähenkilöitä, vaan satunnaisia saunan lauteille kiivenneitä miehiä. Teos ei anna humoristista kuvaa, koska siinä keskitytään syvällisiin aiheisiin ja se sijoittuu vuoteen 2010 eli teoksen ilmestymisvuoteen. Elokuvan ongelma sekä ristiriita saattaa olla se, että siinä ei esiinny naisia. Elokuvan teemana on paljastaa miehen sielu kokonaisuudessaan.


Täynnä Tarmoa

Elokuvan on ohjannut Oskari Pastila. Sen aiheena toimii suuret suunnitelmat pienessä kaupungissa, jossa koripallojoukkoe kasvattaa budjettinsa tuplasti voittaakseen. Teos kertoo koripallojoukkoeen kulisseista. Päähenkilöinä toimii pelaajat, manageri sekä valmentaja. Elokuvaan ei tunnu olevan huumoria. Elokuvan lennokkaat ideat ovat ristiriidassa todellisuudentajun kanssa. Teemana on pyrkiä pohjalta tähtiin. Teos on tehty porautumaan suoraan suomalaisuuden ytimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti